Børnehuset

Kostpolitik

Her kan du læse om vores kostpolitik i børnehaven i Ebberup.

Det er altid hyggeligt med madpakker i det fri

Kostpolitik for Børnehuset

Kostpolitikken er udarbejdet af fællesbestyrelsen, og tager udgangspunkt i fødevarestyrelsens kostråd ”5 om dagen”.

Overordnede mål:

• Sikre børnene en sund og alsidig kost.
  • Begrænse den mængde sukker barnet indtager i løbet af en børnehavedag.
  • Være med til at skabe glade og aktive børn, som trives.

Børnene skal have en sund og varieret kost for at sikre en jævn forbrænding dagen igennem. Det betyder, at børnene får overskud til at deltage aktivt i deres egen hverdag med færre konflikter og bedre betingelser for leg, udvikling og læring.

Morgenmad

Fra klokken 6,15 til 7,30 serverer Børnehuset morgenmad. Børnene tager ikke selv morgenmad med men spiser det der bliver serveret.

Madpakken

En madpakke til et barn bør leve op til 3 overordnede krav.

1. Den skal være stor nok til, at barnet kan holde sig mæt og tilfreds hele børnehavedagen.
  2. Den skal være lækker og indbydende nok til, at barnet har lyst til at spise den.
  3. Den skal være næringsrigtig sammensat, så barnet får dækket sine næringsstofbehov og udvikler sunde kostvaner.

Madpakken bør indeholde.

• 50 % groft brød, helst rugbrød.
  • Grønt f.eks. gulerødder, tomat, agurk,
  • Magert pålæg. Gerne fiskepålæg.

Kager, slik, yoghurt, mælkesnitter,juice og smoothies hører ikke hjemme i hverken madpakker eller som frugt.

Eftermiddagsmad

Barnet skal have frugt eller grønt med hver dag. Grovboller eller groft brød med magert pålæg kan være godt at supplere med.

Børnehuset sørger for, at barnet får vand i løbet af dagen.

Fødselsdage

Forældre og barn bestemmer i samråd med stuens personale, hvad de medbringer til at dele ud i på barnets stue.

Bestyrelsen henstiller, at man begrænser de søde ting og kun medbringer én usund ting. Hvis man ønsker at dele yderligere ud, kan man f. eks. supplere med grovboller eller frugt.

Har man slik med, sørger personalet samme med barnet for, at det bliver delt ud.

Jul

I december hygges der lidt extra. Således  kan hver stue bage småkager, æbleskiver eller lignede. Det er personalets opgave at skrive på opslagstavlen hvis der er blevet delt noget ud eller bagt den pågældende dag.

Hvis man ønsker at dele ud til andre lejligheder, skal det være sunde ting.

Festlige lejligheder i Børnehuset

Ved forældrekaffe, forårsfest og andre festlige lejligheder vil der blive serveret kage, frugt  og evt. saftevand.